om je doel te bereiken

Wanneer je een vorm van autisme hebt (afgekort: ASS) gaat het op school of bij je studie niet zomaar vanzelf goed, maar dat doet het ook niet als je geen autisme hebt. Alleen mét ASS is het gewoon ingewikkelder.

Resultaten vallen vaker tegen, je haalt onvoldoendes terwijl je wel geleerd hebt. Communicatie loopt niet soepel. En soms mis je wat gezegd is. En als je op het VO begeleiding had en daarna start op HBO of WO terwijl die begeleiding er niet meer is, dan kan het heel moeilijk zijn om alles op de rails te krijgen. 

Mind the Gap helpt je grip te krijgen op je schoolwerk of de veelheid die op je af komt als je begint met studeren, zodat jij je doelen kunt bereiken en met meer plezier naar school of opleiding gaat. Het helpt je ontdekken op welke manier JIJ het beste leert. Dit wordt vastgelegd in een advies aan de mentor c.q. studiebegeleider.

Op die manier wordt de GAP tussen wat school / studie vraagt en hoe jij dat kunt bereiken, overbrugd.

Lees wat Mind the Gap is ...

werken zoals bij je past

geeft minder stress en betere resultaten

 

voor wie

Voor jongeren op voortgezet of hoger onderwijs, die zich als ze bezig zijn met school of studie, bijvoorbeeld voelen als op het plaatje hiernaast: chaos, stress, het gaat niet zoals je zou willen. Je zit met je aanpak, met plannen, je vergeet dingen, mist overzicht, je tijdsindeling loopt in de soep, je bent gauw afgeleid, altijd op het laatste nippertje bezig, je hebt moeite met concentratie en je weet niet hoe je moet beginnen. Soms weet je niet eens wat je eigenlijk moet doen, gewoon omdat je niet meegekregen hebt wat de opdracht was.

Je zelfvertrouwen laat ook al te wensen over. Eigenlijk werk je liever alleen dan samen.

Of allerlei andere GAP's die maken dat het bepaald niet "vanzelf" gaat.  


Dan zou je eens aan Mind the Gap kunnen denken :)    

Lees meer over de werkwijze

voor jou ook

Al is Mind the Gap vooral gericht op jongeren met ASS, anderen die tegen dezelfde soort problemen oplopen, kunnen er evengoed baat bij hebben. Je bent van harte welkom!

Het analyserend traject zorgt voor meer duidelijkheid en helpt richting te bepalen. En als dat is wat je nodig hebt? Laat het dan horen!

Informatie over mogelijkheden en prijzen vind je hier

 

En onder contact vind je adresgegevens. Je kunt je daar aanmelden of laten weten dat je daar over denkt. Als je een mail stuurt, neem ik contact met je op. 

Na mind the gap

Na Mind the Gap zijn er twee mogelijkheden.

  • Je kunt helemaal zelf verder, met wat je geleerd hebt en wat je mentor/docenten of studiebegeleider meegekregen hebben. Of ...
  • je weet nu hoe het zit, maar je hebt nog wel ondersteuning nodig, bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, of extra zorg van je mentor of iemand die je kan ondersteunen als je met een vervolgstudie bezig bent. Maar dan mét de wetenschap hoe jij je werk het beste kunt doen.

terug naar boven